Facebook testuje nową funkcję synchronizacji zdjęć z iOS

Facebook testuje nową funkcję synchronizacji zdjęć z iOS

Facebook powoli rozwija nową funkcję synchronizacji zdjęć użytkowników iOS, która automatycznie będzie przesyłać wszystkie zdjęcia zrobione na iPhone’ie do prywatnego albumu fotograficznego na Facebooku. Chodzi o to, by użytkownik mógł łatwiej i szybciej udostępniać zdjęcia przyjaciołom.

Serwis TechCrunch podał więcej informacji o tym, jak ma działać ta funkcja:

Jeżeli chcesz wyświetlić podgląd synchronizacji zdjęć, najpierw sprawdź, czy masz zainstalowaną w telefonie najnowszą wersję aplikacji Facebook. Z poziomu aplikacji przejdź do osi czasu, dotknij opcji Zdjęcia, jeśli masz już taką możliwość dotknij opcji Synchronizacja w dolnej części sekcji Zdjęcia. Postępuj zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami. Facebook będzie automatycznie przesyłać wykonane iPhone’m zdjęcia do niepublikowanego albumu, który możesz zobaczyć tylko Ty. Stamtąd możesz zezwolić, które zdjęcia chcesz udostępnić publicznie.

Specjalnie stworzona strona Facebooka ma już wiele informacji o tym jak działa synchronizacja zdjęć. Zazwyczaj aplikacja próbuje zsynchronizować zdjęcia od razu po ich wykonaniu. Uwzględnia jednak także wiele czynników, takich jak poziom naładowania baterii i ustawienia synchronizacji. Nowe zdjęcia są synchronizowane w trybie prywatnym po ich wykonaniu. W ustawieniach synchronizacji możesz wybrać opcję synchronizacji przez sieć Wi-Fi i sieć telefonii komórkowej, synchronizacji wyłącznie przez sieć Wi-Fi albo całkowicie wyłączyć funkcję synchronizacji.

Aplikacja jest bardzo przejrzysta, a wszystkie zdjęcia przesłane automatycznie są oznaczone jako prywatne i nie mogą być oglądane przez innych do momentu udostępnienia ich przez użytkownika. Użytkownicy otrzymują 2 GB bezpłatnego powierzchni przeznaczonej na zdjęcia.

[contentblock id=1 img=gcb.png]





© 2017 AppleWorld
Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin