iOS 13 ostrzega użytkowników podczas usuwania aplikacji z aktywną subskrypcją

iOS 13 ostrzega użytkowników podczas usuwania aplikacji z aktywną subskrypcją

Wszystko wskazuje, że Apple stara się uczynić subskrypcję aplikacji bardziej przejrzystą i łatwiejszą w zarządzaniu, o czym świadczy kolejna zmiana odkryta w najnowszej wersji deweloperskiej beta oprogramowania iOS 13. Podczas usuwania aplikacji z urządzenia zostaniecie powiadomieni, jeśli dana aplikacja nadal ma aktywną subskrypcję.

Informacja ta została dostrzeżona przez redaktora naczelnego MacStories Federico Viticciego, który odkrył okienko z zapytaniem o kontynuację subskrypcji dla usuwanej aplikacji i zauważa, że aplikacja będzie nadal dostępna do użycia na innych urządzeniach, jeśli zdecydujecie się ją usunąć.

Okienko informuje również o dacie, w której subskrypcja zostanie automatycznie odnowiona, chyba że zostanie anulowana. Oferuje również bezpośredni odnośnik do zarządzania subskrypcjami, który prowadzi bezpośrednio do listy subskrypcji.

W kwietniu firma Apple dodał dodatkowy krok potwierdzenia, gdy użytkownik App Store kupuje aplikację dostępną na zasadzie subskrypcji lub dotknie przypadkiem przycisku, aby subskrybować usługę premium w aplikacji, upewniając się, że nie dojdzie do przypadkowego zakupu subskrypcji.

Tagi:


© 2019 AppleWorld